Shizo Kanakuri (wikipedia)

I Sollentuna finns en skylt om Kanakuri (Wikipedia)

Corona, OS, och en legend går ur tiden

(JAPANPODDEN AVSNITT 7 2020-04-03)


Pga av rådande omständigheter vdg Corona-pandemin i Sverige så är detta avsnitt av Japanpodden inspelat via internet med alla deltagare i sina respektive självpåtagna karantäner. Innehållet denna gång:

  OS i Tokyo: Inte så allmänt känt kanske, men ett OS planerat för Tokyo har faktiskt skjutits upp en gång tidigare - 1940 - och även då i sista stund pga rådande globala omständigheter. Den gången blev spelen inte av överhuvudtaget, men nu hoppas många att spelen ska bli verklighet 2021. Japanpoddens redaktörer spekulerar lite runt kostnaderna, kritiken och ett okänt världsrekord i maratonlöpning, dvs "Japanen som försvann".

  Corona-viruset i Japan: Japan har, åtminstone  officiellt, fortfarande tämligen få smittade och avlidna. Vad kan man tro är några grundlägganmde orsaker till detta.  Och en för många stor shock - en av de som avlidit i sjukdomen är den älskade komikern Ken Shimura. 

  Görans Spaning: Favoriter och Dödens Grupp. 

  Lyssnar-feedback: Hör gärna av er med kommentarer och ideer till vår producent på jonthun@gmail.com eller på Japanpoddens Facebook sida.

   Länkar av intresse (klickbara):