I Detta Avsnitt (JAPANPODDEN AVSNITT 41 2022-01-20):
Tema: Alla pratar om Umami - Vad är det egentligen?:
I Sverige och i stor del av västvärlden talar kockar nuförtiden ofta om att man tillsätter lite Umami. Umami är en japansk företeelse som dök upp redan för 100 år sedan, men som fått ett uppsving i och med den växande populariteten för japansk mat. Japanpodden tittar lite närmare på vad Umami egentligen är.
Använder japanska kockar Umami?
För att höra mera om detta tog vår utsände i Japan, Hans Rhodiner, kontakt med Kametani Go, utbildad kock som kör en egen restaurang i Setagaya-ku i Tokyo där han kombinerar sina kunskaper om japansk och fransk cuisine. I vår intervju ger Kametani-san klart svar på frågorna: Vad är Umami egentligen? Använder han själv Umami i sin matlagning? Vad tycker han om alla olika teorier om vad Umami är, tex en ytterligare grundsmak? Den som lyssnar får veta!!
Redaktörerna reflekterar och spekulerar om Umami och japanska smaker
Vad tycker och tror Japanpoddens redaktörer om Umami ?
Stämmer det att det bara finns salt, sött, surt och beskt ?
Finns det något vetenskapligt belägg för påståendet att Umami är en ytterligare grundsmak?
Görans Spaning: En oförglömlig nyårsmiddag i Japan
Nyhetssammanfattning:
Amerikanska baser i Japan smittohärdar för Omikron: Kishida vill att personalen hålls inne
Japan och Australien i tecknar avtal om militärt sammarbet: Ytterligare kraftsamling mot Kina
21 dagar hotellkarantän för utländska besökare till OS i Beijing: Får inte ens lämna rummet!
Ytterligare ett offer för Covid: Asahi ändrar receptet för sin Super Dry
Genmodifierad Fugu framtagen av Japanska forskare: Växer nästan tre gånger så fort, men lika giftig
Lyssnar-feedback: Hör gärna av er med frågor, kommentarer och ideer till info@japanpodden.se. Försäkra dig om att inte missa nya avsnitt av Japanpodden genom din prenumeration.
Länkar av intresse (klickbara):